Gimnazjum nr 5

Kalendarium

Wtorek, 2024-03-19

Imieniny: Aleksandryny, Józefa

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 1700870
  • Do końca roku: 287 dni
  • Do wakacji: 94 dni

Kartka z kalendarza

Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

Jadłospis sporządził:

Marzena Bednarz – starszy intendent Publicznej Szkoły Podstawowej nr 12 w Stalowej Woli

 

DZIEŃ TYGODNIA

DATA

ZESTAW OBIADOWY

PONIEDZIAŁEK

10.06.2019

Zupa jarzynowa (woda, ziemniaki, kalafior, brokuła, kapusta młoda, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej),  marchew, porcja rosołowa, pietruszka, seler ,por, cebula, mąka pszenna typ 500 sól, lubczyk, oregano) – alergeny: seler, pszenica, mleko i jego przetwory

Ryż (mleko 2% ,ryż, masło 82% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), cukier, sól jodowana) - alergeny: mleko i jego przetwory

Bita śmietana z truskawkami śmietana 18% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej),truskawka, cukier)– alergeny: mleko i jego przetwory

Herbata (woda, cytryna, herbata Lipton, cukier)

WTOREK

 

11.06.2019

Kotlet schabowy ( schab b/k, bułka tarta,( mąka pszenna, sól ,drożdże) jaja, mąka pszenna typ 500, olej kujawski, sól, czarnuszka, lubczyk, pieprz) - – alergeny – jaja, pszenica

Ziemniaki (masło 82% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), sól) - alergeny: mleko i jego przetwory

Sur. wiosenna ( kapusta młoda, ogórek, pomidor, szczypior, koperek, śmietana 18 % ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej)) alergeny: mleko i jego przetwory

Kompot (woda,śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka czarna, cukier)

ŚRODA

12.06.2019

Kapuśniak z kap. młodej ( woda, kapusta młoda, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), marchew, porcja rosołowa, mąka pszenna typ 500, pietruszka, seler, sól, por, cebula) - alergeny: seler, pszenica, mleko i jego przetwory

Makaron pene (mąka pszenna semolina, może zawierać jaja),  masło 82%( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), olej kujawski) – alergeny: jaja, mleko i jego przetwory, pszenica

Sos drobiowo-szpinakowy ( filet drobiowy, szpinak mrożony, śmietana 18 % ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), mąka pszenna typu 500, czosnek, sól) – alergeny: pszenica, mleko i jego przetwory

Pomidor

Herbata (woda, cytryna, herbata Lipton, cukier)

CZWARTEK

13.06.2019

Pieczeń z karczku ( karczek b/k., mąka pszenna typ 500,  olej kujawski, sól, lubczyk, papryka słodka, pieprz, pieprz kolorowy, czarnuszka, papryka ostra, lubczyk, cebula,) - alergeny: pszenica

Kasza gryczana (kasza gryczana, olej kujawski, sól)

Mizeria(ogórek świeży, śmietana 18% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), szczypior) - alergeny: mleko i jego przetwory Kompot (woda,śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka czarna, cukier)

PIĄTEK

14.06.2019

Zupa kapitana Nemo (woda, filet z miruny, ziemniaki, masło 82%( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej),  marchew, pietruszka, seler, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), sól, mąka typ 500, pieprz) - alergeny: ryba, seler, pszenica, mleko i jego przetwory

Jajko sadzone ( jajko, olej kujawski, sól, pieprz) - alergeny:  jaja

Ziemniaki (masło 82% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), sól) - alergeny: mleko i jego przetwory

Sałata zielona(sałata zielona, śmietana 18% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), rzodkiewka, szczypior) - alergeny: mleko i jego przetwory

Herbata (woda, cytryna, herbata Lipton, cukier)