Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Kalendarium

Środa, 2018-01-24

Imieniny: Felicji, Roberta

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 590626
  • Do końca roku: 341 dni
  • Do wakacji: 149 dni
Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

Deklaracja korzystania z obiadów w roku szk. 2017/2018

Jadłospis sporządził:

Marzena Bednarz – starszy intendent Publicznej Szkoły Podstawowej nr 12 w Stalowej Woli

 

DZIEŃ TYGODNIA

DATA

ZESTAW OBIADOWY

PONIEDZIAŁEK

22. 01.2018

Zupa brokułowa (woda, brokuły, ziemniaki, śmietana 18%, kości drobiowe, marchew, pietruszka, seler ,por, cebula, mąka pszenna typ 500 , sól, lubczyk, oregano) – alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko i jego przetwory

Ryż (mleko ,ryż, masło 82%, cukier) - alergeny: mleko i jego przetwory

Bita śmietana z owocami (śmietana 18%, cukier, truskawka, śliwka, wiśnia, czarna porzeczka) – alergeny: mleko i jego przetwory

Herbata  (woda, herbata Lipton, cukier)

WTOREK

 

23.01.2017

Zupa rosołowa (woda, kości  drob., makaron nitka, mąka pszenna semolina  marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól, lubczyk) – alergeny: seler, zboża zawierające gluten

Kotlet saski( karczek b/k, szynka b/k, masło 82%, bułka tarta, bułka wrocławska, jaja, , olej kujawski,  skrobia ziemniaczane, sól, czarnuszka, lubczyk, pieprz, czosnek) - – alergeny – jaja, zboża zawierające gluten, mleko i jego przetwory

Ziemniaki (masło 82%, sól) - alergeny: mleko i jego przetwory

Marchewka z groszkiem ( woda, marchew, groszek zielony, masło 82%, maka pszenna typ 500) – alergeny –zboża zawierające gluten, mleko i jego przetwory

Kompot (woda,cukier, śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka czarna)

ŚRODA

24.01.2018

Fasolka po bretońsku ( woda, fasola jaś średni, kiełbasa podwawelska (mięso wp. 78,5%, woda, sól ,białko sojowe, białko wp. błonnik roślinny, regulator kwasowości),koncentrat pomidorowy 30%, mąka pszenna typ 500, marchew, pietruszka, seler, sól, por, cebula) - alergeny: seler, gorczyca, zboża zawierające gluten, gorczyca

Chleb mieszany

Herbata  (woda, herbata Lipton, cukier)

CZWARTEK

25.01.2018

Krupnik (woda, kasza jęczmienna, kości drob., śmietana 18%  ziemniaki ,marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól, lubczyk) – alergeny – seler, mleko i jego przetwory

Kluski śląskie (ziemniaki, mąka pszenna 500, mąka ziemniaczana, masło 82%,  jaja, sól) - alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i jego przetwory, jaja

Gulasz węgierski ( karczek b/k sól, lubczyk, papryka słodka, peperonata, papryka czerwona, pieprz, papryka ostra, lubczyk, marchew, pietruszka, cebula, mąka pszenna typ 500) - alergeny: zboża zawierające gluten

Sur. z kap. czerwonej ( kap. czerwona, jabłko, rodzynki, olej kujawski, sól)

Herbata  (woda, herbata Lipton, cukier)

PIĄTEK

26.01.2018

Zupa kapitana Nemo (woda, filet z miruny, ziemniaki, kości drobiowe,  marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, sól, mąka typ 500, pieprz) - alergeny: ryba, seler, zboża zawierające gluten, mleko i jego przetwory

Łazanki  (kapusta kisz., żeberko wp., makaron łazanka, boczek parzony (miso wp. 82%, woda, sól, substancje konserwujące), cebula, mąka pszenna symulina, marchew, olej kujawski, jaja, sól, papryka ) - alergeny:  jaja, zboża zawierające gluten

Kompot (woda,cukier, śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka czarna)