Jadłospis sporządził:
Marzena Bednarz – starszy intendent Publicznej Szkoły Podstawowej nr 12 w Stalowej Woli
DZIEŃ TYGODNIA |
DATA |
ZESTAW OBIADOWY |
PONIEDZIAŁEK |
10.06.2019 |
Zupa jarzynowa (woda, ziemniaki, kalafior, brokuła, kapusta młoda, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), marchew, porcja rosołowa, pietruszka, seler ,por, cebula, mąka pszenna typ 500 sól, lubczyk, oregano) – alergeny: seler, pszenica, mleko i jego przetwory Ryż (mleko 2% ,ryż, masło 82% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), cukier, sól jodowana) - alergeny: mleko i jego przetwory Bita śmietana z truskawkami śmietana 18% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej),truskawka, cukier)– alergeny: mleko i jego przetwory Herbata (woda, cytryna, herbata Lipton, cukier) |
WTOREK
|
11.06.2019 |
Kotlet schabowy ( schab b/k, bułka tarta,( mąka pszenna, sól ,drożdże) jaja, mąka pszenna typ 500, olej kujawski, sól, czarnuszka, lubczyk, pieprz) - – alergeny – jaja, pszenica Ziemniaki (masło 82% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), sól) - alergeny: mleko i jego przetwory Sur. wiosenna ( kapusta młoda, ogórek, pomidor, szczypior, koperek, śmietana 18 % ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej)) – alergeny: mleko i jego przetwory Kompot (woda,śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka czarna, cukier) |
ŚRODA |
12.06.2019 |
Kapuśniak z kap. młodej ( woda, kapusta młoda, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), marchew, porcja rosołowa, mąka pszenna typ 500, pietruszka, seler, sól, por, cebula) - alergeny: seler, pszenica, mleko i jego przetwory Makaron pene (mąka pszenna semolina, może zawierać jaja), masło 82%( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), olej kujawski) – alergeny: jaja, mleko i jego przetwory, pszenica Sos drobiowo-szpinakowy ( filet drobiowy, szpinak mrożony, śmietana 18 % ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), mąka pszenna typu 500, czosnek, sól) – alergeny: pszenica, mleko i jego przetwory Pomidor Herbata (woda, cytryna, herbata Lipton, cukier) |
CZWARTEK |
13.06.2019 |
Pieczeń z karczku ( karczek b/k., mąka pszenna typ 500, olej kujawski, sól, lubczyk, papryka słodka, pieprz, pieprz kolorowy, czarnuszka, papryka ostra, lubczyk, cebula,) - alergeny: pszenica Kasza gryczana (kasza gryczana, olej kujawski, sól) Mizeria(ogórek świeży, śmietana 18% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), szczypior) - alergeny: mleko i jego przetwory Kompot (woda,śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka czarna, cukier) |
PIĄTEK |
14.06.2019 |
Zupa kapitana Nemo (woda, filet z miruny, ziemniaki, masło 82%( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), marchew, pietruszka, seler, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), sól, mąka typ 500, pieprz) - alergeny: ryba, seler, pszenica, mleko i jego przetwory Jajko sadzone ( jajko, olej kujawski, sól, pieprz) - alergeny: jaja Ziemniaki (masło 82% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), sól) - alergeny: mleko i jego przetwory Sałata zielona(sałata zielona, śmietana 18% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), rzodkiewka, szczypior) - alergeny: mleko i jego przetwory Herbata (woda, cytryna, herbata Lipton, cukier) |