Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Kalendarium

Wtorek, 2018-05-22

Imieniny: Emila, Neleny

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 664490
  • Do końca roku: 223 dni
  • Do wakacji: 31 dni
Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

Deklaracja korzystania z obiadów w roku szk. 2017/2018

Jadłospis sporządził:

Marzena Bednarz – starszy intendent Publicznej Szkoły Podstawowej nr 12 w Stalowej Woli

W celu wykupienia obiadów na m-c maj proszę o zgłaszanie się po odbiór bloczków  i dokumentu do zapłaty od pierwszego dnia miesiąca.Koszt obiadu na  m-c maj: 18ob. x 3,00 = 54,00

DZIEŃ TYGODNIA

DATA

ZESTAW OBIADOWY

PONIEDZIAŁEK

14.05.2018

Zupa angielska (woda, ziemniaki, śmietana 18 % (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej),  konc. pomid. 30 %   marchew, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna typu 500, sól, lubczyk) – alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko i jego przetwory

Makaron pene (mąka pszenna semolina, może zawierać jaja),  masło 82%( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), olej kujawski) – alergeny: jaja, mleko i jego przetwory

Sos brokułowo-parówkowo-serowy (ser edamski( chlorek wapnia, kultury bakterii, mleko sól), brokuła, parówka cienka (mięso wp. 55%, woda, mięso woł. 12,8%, mięso z kurczaka 2,4 %, skrobia, sól, białko sojowe, błonnik cytrusowy, glukoza, wzmacniacz smaku, glutaminian monosodowy, przyprawy i ekstrakty przypraw, stabilizator: cytrynowy sodu, emulgatory ) śmietana 18 %( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej),  mąka pszenna typ 500 masło  82%  ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej),, sól, pieprz) - alergeny: zboża zawierające gluten, gorczyca, mleko i jego przetwory

Kompot (woda,śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka czarna, cukier)

WTOREK

 

15.05.2018

Zupa koperkowa (woda, kości drobiowe, ziemniaki, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), marchew, koperek, pietruszka, mąka pszenna typ 500, seler ,por, cebula, sól, lubczyk, oregano) – alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko i jego przetwory

Kotlet drobiowy mielony( filet drob. b/k, bułka tarta ,( mąka pszenna, sól ,drożdże), bułka wrocławska, jaja, , olej kujawski,  skrobia ziemniaczane, sól, czarnuszka, lubczyk, pieprz, czosnek) - – alergeny – jaja, zboża zawierające gluten

Ziemniaki (masło 82%( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), sól) - alergeny: mleko i jego przetwory

Sur. wiosenna ( kapusta młoda, pomidor, rzodkiewka, szczypior, koperek, śmietana 18 % ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej)) alergeny: mleko i jego przetwory

Herbata  (woda, herbata Lipton,  cytryna, cukier)

ŚRODA

16.05.2018

Zupa ogórkowa ( woda, ogórek kiszony, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), marchew, kości drobiowe, mąka pszenna typ 500, pietruszka, seler, sól, por, cebula) - alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko i jego przetwory

Knedle ze śliwkami  i bitą śmietaną (ziemniaki 51%, śliwka węgierka 20%, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, pasteryzowane jaja płynne ), sól, masło 82% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), śmietana 18% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej)olej kujawski – alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i jego przetwory, jaja

Kompot (woda,śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka czarna, cukier)

CZWARTEK

17.05.2018

Zupa krem z groszku zielonego (woda, groszek zielony, kości drobiowe, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), grzanki czosnkowe (kostki chlebowe 69,9%( mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, drożdze), tłuszcz palmowy, przeciwutleniacz (wyciągi z rozmarynu), marchew, pietruszka, mąka pszenna typ 500seler, por, cebula, sól, lubczyk) – alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko i jego przetwory

Kęski  po węgiersku ( karczek b/k sól, lubczyk, papryka słodka, peperonata, papryka czerwona, pieprz, papryka ostra, lubczyk, marchew, pietruszka, cebula, mąka pszenna typ 500) - alergeny: zboża zawierające gluten

Kasza pęczak (kasza pęczak, olej kujawski, sól)

Ogórek świeży z koperkiem  (ogórek świeży, koperek), Herbata  (woda, herbata Lipton,  cytryna, cukier)

PIĄTEK

 

18.05.2018

 

Zupa kapitana Nemo (woda, filet z miruny, ziemniaki, masło 82%,  marchew, pietruszka, seler, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), sól, mąka typ 500, pieprz) - alergeny: ryba, seler, zboża zawierające gluten, mleko i jego przetwory

Jako sadzone ( jajko, olej kujawski, sól, pieprz) - alergeny:  jaja

Ziemniaki (masło 82%( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), sól) - alergeny: mleko i jego przetwory

Sałata zielona(sałata zielona, śmietana 18% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), rzodkiewka, szczypior) - alergeny: mleko i jego przetwory

Kompot (woda,śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka czarna, cukier)