Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Kalendarium

Niedziela, 2017-09-24

Imieniny: Dory, Gerarda

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 502935
  • Do końca roku: 98 dni
  • Do wakacji: 271 dni
Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

Chęć korzystania ze stołówki szkolnej proszę zgłaszać u intendenta wypełniając deklarację na rok szkolny 2017/2018. 

Deklaracja korzystania z obiadów w roku szk. 2017/2018

Jadłospis sporządził:

Marzena Bednarz – starszy intendent Publicznej Szkoły Podstawowej nr 12 w Stalowej Woli

 

DZIEŃ TYGODNIA

DATA

ZESTAW OBIADOWY

PONIEDZIAŁEK

18.09.2017

Zupa jarzynowa (woda, kości drobiowe, ziemniaki, śmietana 18%, marchew, kalafior, fasolka szparagowa, brukselka pietruszka, seler ,por, cebula, mąka pszenna typ 500 sól, lubczyk, oregano) – alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko i jego przetwory

Makaron świderek (mąka pszenna semolina, masło 82%, olej kujawski) – alergeny: jaja, mleko i jego przetwory

Twaróg krajanka (mleko pasteryzowane, kultury bakterii fermentacji mlekowej, cukier) – alergeny: mleko i jego przetwory

Kompot (woda,cukier, śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka czarna)

WTOREK

 

19.09.2017

Zupa rosołowa (woda, wywar z udek  drob., makaron nitka,   marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól, lubczyk) – alergeny: seler

Potrawka z kurczaka ( filet z kurczaka, sól, lubczyk, papryka słodka, pieprz, papryka ostra, lubczyk, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna typ 500) - alergeny: zboża zawierające gluten

Ziemniaki (masło 82%, sól) - alergeny: mleko i jego przetwory

Pomidor  (pomidor)

Herbata (woda, herbata Lipton, cukier)

ŚRODA

20.09.2017

Fasolka po bretońsku ( woda, fasola jaś średni, kiełbasa podwawelska (mięso wp. 78,5%, woda, sól ,białko sojowe, białko wp. błonnik roślinny, regulator kwasowości),koncentrat pomidorowy 30%, mąka pszenna typ 500, marchew, pietruszka, seler, sól, por, cebula) - alergeny: seler, gorczyca, zboża zawierające gluten, gorczyca

Kompot (woda,cukier, śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka czarna)

CZWARTEK

21.09.2017

Zupa wiejska (woda, kości drobiowe, ziemniaki, śmietana 18%, marchew, pietruszka, mąka pszenna typ 500, seler por, cebula, sól, lubczyk, oregano) – alergeny: seler, zboża zawierające gluten, mleko i jego przetwory

Bitki  wp. ( polędwiczki wp., sól, lubczyk, papryka słodka, pieprz, papryka ostra, lubczyk, marchew, pietruszka, cebula, mąka pszenna typ 500) - alergeny: zboża zawierające gluten

Kasza gryczana (kasza gryczana, olej kujawski, sól)

Sur. wiosenna ( kapusta młoda, ogórek, pomidor, szczypior, koperek, śmietana 18 %) alergeny: mleko i jego przetwory

Herbata (woda, herbata Lipton, cukier)

PIĄTEK

22.09.2017

Zupa kapitana Nemo (woda, filet z miruny, ziemniaki, kości drobiowe,  marchew, pietruszka, seler, śmietana 18%, sól, mąka typ 500, pieprz) - alergeny: ryba, seler, zboża zawierające gluten, mleko i jego przetwory

Jako sadzone ( jajko, olej kujawski, sól, pieprz) - alergeny:  jaja

Ziemniaki (masło 82%, sól) - alergeny: mleko i jego przetwory

Sałata zielona(sałata zielona, śmietana 18%, rzodkiewka, szczypior) - alergeny: mleko i jego przetwory

Kompot (woda,cukier, śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka czarna)